Henrik Berger

Henrik har også præsteret en 6. plads ved WM i Calgery, og har vundet DM op til flere gange. Desuden blev han i 2017 optaget, som den første danske beslagsmed nogensinde, i den prestigefyldte International Horseshoeing Hall of Fame ved en ceremoni i USA. 


Ikke nok med at Berger har opnået et imponerende antal anderkendelser og titler, driver han også, sideløbende med sin beslagsmedsvirksomhed, en stor grossistvirksomhed, som forsyner mange beslagsmede, og den øvrige hesteverden med både sko, værktøj og andet tilbehør til hest og rytter.

Produkter af højeste kvalitet og vidensdeling er i højsædet i Henriks virke, og hans passion for det gode håndværk har været en stor drivkraft bag udviklingen af specialværktøj samt hestesko i eget design, som et utal af beslagsmede benytter i deres daglige virke, og er hurtigt blevet populært både i ind- og ud-landet. 


– Hans faglige viden og kærlighed til faget har gjort ham bemærket verden over, og vi er meget stolte af at kunne præsentere ham som den ene af vores i alt tre dommere til Open Danish Farrier Championships, når vi slår dørene op i Herning, i 2023!

Aksel Vibe

Aksel har afholdt utallige klinikker og kurser for dyrlæger og andre professionelle med heste som hovedfag, der ønsker en bedre og mere omfattende forståelse for hestens hov, beskæring og beslag, herhjemme såvel som i resten af verden. 


Han har brugt mange år på at bedre sin egen forståelse for emnet, og det er vigtigt for ham at være opdateret i forhold til den nyeste viden og udvikling inden for beslagsmedfaget, og anatomien i hestens hov, blandt andet ved at prioritere med jævne mellemrum at deltage i diverse klinikker og seminar.

Ud over at agere vidensbank for beslagsmede og ryttere verden over, består Aksels daglige virke af korrigerende skoning af heste, såvel som aktivt at konsultere og hjælpe med produktudvikling hos Mustad Hoofcare, BHoof og Agria. 


Aksels går stærkt ind for "sko hele hesten" konceptet, og bestræber sig på at give den bedste skoning, ved at sætte sig ind i forståelsen af avancerede vurderinger og diagnostiseringer af hele hesten. 


Vi glæder os til at se ham og hans faglighed som dommer i 2023!  

Henrik Rolin

Rolin har igennem sin tid som beslagsmed formået at danne bro mellem fagets høje kvalitetskrav og de enorme forskelle der er på hestenes hove. De mange års arbejde med komplicerede og problematiske hove og de dertilhørende skoninger og beskæringer har givet ham en særlig indsigt i heste med problemhove, som er svær at måle sig med.


Denne viden har han med stolthed og stor entusiasme formået at formidle videre til både lærlinge, kolleger og dyrlægestuderende. Han har grundlæggende et stort kendskab til heste, såvel som hippologi

Henrik har en stor kærlighed til faget som tydeligt skinner igennem i hans formidling og hans håndværk, og udviklede i sin tid, med baggrund i sin dybdegående viden om faget, sin egen linje af værktøj, Henro Tools.


Der er ikke mange i beslagsmedverden som ikke ved hvem Henrik Rolin er, både herhjemme i Danmark, men bestemt også internationalt, og han har været en drivkraft som har været med til at sætte dansk beslagsmedsvirke og - uddannelse på landkortet.


Vi kunne ikke bede om en bedre dommer til speedforging i 2023!