Daniel Evensen

Siden 2001 har Daniel dedikeret sig fuldtid til beslagsmedarbejdet, og I 2022 indgik han i et samarbejdet med hesteklinikken på NMBU (Universitetet for Veterinærer i Oslo), sideløbende med sin egen beslagsmedpraksis, som skoer i og Omkring Oslo!


I 2005 begyndte han aktivt at konkurrere på egen hånd, hvor han gennem årene har opnået imponerende sejre og placeringer! 


Han har vundet Norsk Mesterskab i 2014, 2016 og 2019, og har repræsenteret det Norske landshold med imponerende fem starter i Stoneleigh.

Ud over at konkurrere i store dele af Europa har han også testet sine evner på konkurrencebanerne verden over, herunder i USA og Canada. Daniel har deltaget i VM i Calgary i 2008, 2009 og 2013 samt det "nye" VM i Calgary/Spruce Meadows i 2023!


I løbet af 2015 og 2016 gennemførte Daniel sin AWCF i England og blev en del af et netværk af veluddannede beslagsmede.


En imponerende karrieresammenfatning fuld af spændende præstationer, som gør at vi er meget beærede over at kalde ham for dommer til Open Danish Farrier Championship i 2024!

Michael Kukkonen

I sin læretid stiftede Michael hurtigt kendskab til smedekonkurrencerne, og har siden imponeret med sine færdigheder både indenfor og udenfor “ringen”.


Som konkurrerende smed har Michael gennem årene vundet et utal af imponerende titler og klasser, både nationalt og internationalt, og han har repræsenteret både det danske landshold samt andre, sammensatte hold; fælles for hans præstation på alle holdene, er at han er en højt værdsat teamplayer der altid leverer, og som kan sit håndværk til UG! Også her er der blevet til mange mesterskabstitler.

Hjemme i sin smedje afholder Michael jævnligt kurser, både med udefrakommende undervisere, men også hvor han selv underviser; I særdeleshed det sidste trækker mange beslagsmede, der tager turen til hans smedje for at lade deres arbejde vurdere af Michaels kritiske øje, og netop dette øje for håndværket gør Michael til en eftertragtet kandidat til at bedømme til konkurrencer.


Han har både bedømt herhjemme, i Europa og i USA – Og i 2024 vil han atter været at finde ovre på den anden side af Atlanten som dommer, men shhh - det er stadig en hemmelighed! 

Henrik Rolin

Rolin har igennem sin tid som beslagsmed formået at danne bro mellem fagets høje kvalitetskrav og de enorme forskelle der er på hestenes hove. De mange års arbejde med komplicerede og problematiske hove og de dertilhørende skoninger og beskæringer har givet ham en særlig indsigt i heste med problemhove, som er svær at måle sig med.


Denne viden har han med stolthed og stor entusiasme formået at formidle videre til både lærlinge, kolleger og dyrlægestuderende. Han har grundlæggende et stort kendskab til heste, såvel som hippologi

Henrik har en stor kærlighed til faget som tydeligt skinner igennem i hans formidling og hans håndværk, og udviklede i sin tid, med baggrund i sin dybdegående viden om faget, sin egen linje af værktøj, Henro Tools.


Der er ikke mange i beslagsmedverden som ikke ved hvem Henrik Rolin er, både herhjemme i Danmark, men bestemt også internationalt, og han har været en drivkraft som har været med til at sætte dansk beslagsmedsvirke og - uddannelse på landkortet.


Vi kunne ikke bede om en bedre dommer til speedforging igen i 2024!